معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای حفظ محیط زیست نیازمند مشارکت همگان، احساس مسئولیت شهروندان و تعلق خاطر به این سرزمین هستیم.
به گزارش شرق گیلان نیوز ، شینا انصاری روز پنجشنبه در آئین اختتامیه بخش شهری رویداد ملی محیط زیستی «فرزند ایران، قهرمان زمین» شهرداری لاهیجان، در سالن حزین دانشگاه آزاد اسلامی این شهر، حفاظت از محیط زیست را وظیفهای همگانی دانست و افزود: نمیتوان فقط از این سازمان انتطار حفاظت از محیط زیست داشت بلکه طبق اصل ۵۰ قانون اساسی بعنوان اصلی مترقی و پیشرو حفاظت از محیط زیست وظیفه ای همگانی است.
وی ادامه داد: اگر تصور کنیم میتوان هرگونه تخریب را به محیط زیست وارد کرد و سازمانی مانند محیط زیست و نهادهایی مانند شهرداریها این مشکلات را رفع خواهند کرد؛ تصور نادرستی است.
انصاری تصریح کرد: یکی از معضلات استانهای شمالی به ویژه گیلان پسماند و مدیریت آن است، راه حل ارائه شده برای این مساله نیز موضوع تفکیک زباله از مبداست در این میان نخست باید موضوع اجتناب از تولید پسماند را مورد توجه قرار داد و در وهله بعد به کاهش تولید پسماند از جمله پلاستیک و مشتقات آن توجه کرد.
وی ادامه داد: ترویج مصرفگرایی و تغییر سبک زندگی منجر به تولید و مصرف بیرویه محصولات یکبار مصرف پلاستیکی شده است که باری غیرقابل هضم برای کره زمین، محیط زیست و طبیعت است.
انصاری عنوان کرد: پسماند خطرناک و سمی میتواند آثار مخرب و غیر قابل جبرانی در پی داشته باشد و ضربات و آسیبهای مهیبی نیز به طبیعت وارد کند.
وی اضافه کرد: بر این مبنا یکی از موضوعات مورد تاکید در استانهای شمالی بویژه گیلان مساله کمپوست است که در این استانها با عنوان خشکاله مطرح میشود. با توجه به آنکه ۷۰ درصد از پسماند تولید شده را زبالههای تر تشکیل میدهند میتوان با کمپوست درست و اصولی بدون آلودگیهای سمی و فلزات سنگین زباله خشک را با کمک مردم و جوامع محلی به ظرفیت اقتصادی برای تولید خوراک دام بدل کرد و به بازیافت توجه جدی داشت.
وی از دانش آموزان برای مشارکت در رویداد محیط زیستی «فرزند ایران، قهرمان زمین» قدردانی کرد و افزود: باید آموزشهای محیط زیستی را از سنین پایه آغاز کرد و امید است فرزندان این سرزمین که سفیران محیط زیست هستند بسیار بهتر از نسل حاضر از این حق بین نسلی مراقبت کنند.
رویداد ملی محیط زیستی «فرزند ایران، قهرمان زمین» را شهرداری و شورای اسلامی شهر لاهیجان با همکاری ادارات آموزش و پرورش و حفاظت محیط زیست شهرستان، زیر نظر انجمن علمی مهندسی و مدیریت پسماند ایران و حمایت شبکه ملی تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی کشور در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ برگزار کرد.
در پویش لاهیجان پاک شهر گیلان، زنگ پسماند در مدارس مقطع ابتدائی شهر لاهیجان با هدف آموزش دانشآموزان پایه اول تا ششم برگزار و برای تمامی علاقهمندان کارت شهر یار صادر شد.
این رویداد در راستای تشویق مدارس، مدیران، معاونان، مراقبان سلامت، خدمتگزاران و دانشآموزان رویدادی در ۲ بخش شهری و ملی برای سال تحصیلی گذشته تعریف شده است و از سال آینده در مدارس سراسر کشور اجرایی میشود.
هدف از این رویداد سبک زندگی پسماند صفر، تفکیک زباله از مبدا، ایدههای جایگزینی پلاستیک در زندگی، ساخت کاردستی با مواد دور ریز، ایدههای نوآورانه بازیافت، ابتکارات بازاستفاده پسماند، راهکارهای کاهش و حذف پسماند تر، مدیریت پسماندهای خطرناک خانگی، پاکسازی محیط زیست، همیاری پاکبانان، نه به مصرفگرائی و بهرهگیری از هوش مصنوعی در مهندسی پسماند است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.