هماره در تاریخ هر ملت افراد بزرگی هستند که با تلاش، دانش و فداکاری نه تنها مسیر زندگی خود را ساخته بلکه دنیای اطراف خود را نیز تغییر دادهاند؛ پروفسور محمدصادق پیروز یکی از آنهاست نامی آشنا برای ایرانیان و بیش از آن گیلانیان او که خود فردی علمی و حامی علم و فناوری است تمام عمر خود را در راه خدمت به مردم و ارتقاء علم و سلامت جامعه گذرانده است.
شرق گیلان نیوز 》پروفسور محمدصاق پیروز ۱۴ خرداد ۱۳۰۲ در لاهیجان به دنیا آمد و در میان خانواده ای اصیل و بافرهنگ رشد کرد و آموخت و در مسیر علم و دانش قدم برداشت؛ تحصیلات ۶ ساله ابتدایی را به صورت جهشی در زادگاه خود لاهیجان به پایان رساند، به دلیل نبود دبیرستان در زادگاهش برای ادامه تحصیل به رشت رفت.
پس از پایان دوره دبیرستان در رشته پزشکی به دانشگاه تهران راه یافت و با اتمام دوره پزشکی عمومی کار طبابت را شروع کرد و به سال ۱۳۳۰ نفر اول آزمون دستیاری چشم پزشکی شد و به صورت تخصصی در حوزه چشم پزشکی فعالیت کرد. وی با کسب رتبه نخست به بیمارستان فارابی تهران راه یافت و در بخش پیوند قرنیه به مدت ۱۷ سال کار کرد.
پروفسور پیروز برای تکمیل تجربههای علمی خود در سال ۱۳۴۸ به انگلستان رفت و به پژوهش و تحقیق پرداخت؛ در سال ۱۳۵۶ به درجه استادی نائل شد و به تدریس در دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت و پزشکان زیادی را نه تنها در علم بلکه در انسانیت تربیت کرد.
پزشکی برای پروفسور پیروز تنها یک حرفه نبوده و نیست بلکه ابزاری برای خدمت به مردم است؛ عشق به مردم او را به سمت اقدامات بزرگتری هدایت کرد؛ اهدای زمین در شهرستان لاهیجان به دانشگاه علوم پزشکی گیلان از جمله اقدامات وی است که امکان ساخت یک بیمارستان جدید را برای مردمان این خطه فراهم کرد؛ این بیمارستان سال ۱۳۹۷ با عنوان «بیمارستان دکتر پیروز» بهرهبرداری شد.
ساخت یک مدرسه با زمینی به مساحت سه هزار متر در زادگاه وی لاهیجان با نام راستی، احداث یک درمانگاه در شهرستان لاهیجان به عنوان مرکز خدمات جامع سلامت صدیقه طاهره و هدیه ۴ هزار میلیارد ریالی در خیابان آرژانتین تهران به نظام سلامت این شهرستان از جمله دیگر خدمات خیرخواهانه پروفسور محمدصاق پیروز است.
به منظور ارج نهادن به شخصیت والای پروفسور پیروز خیابان حد فاصل میدان انتظام تا میدان پدر در لاهیجان به نام وی نامگذاری شدهاست.
پروفسور پیروز در کلیپی که امروز چهارشنبه در مراسم تجلیل از وی برگزار شده بود، گفت: کسانی که کارگر و کشاورز هستند و کارهای سخت زندگی را انجام میدهند و درآمد کمی دارند، اربابان ما هستند؛ عبادت همان دبیرستان راستی، بیمارستان پیروز و درمانگاه صدیقه طاهره است.
آئین تکریم ملی پروفسور محمدصاق پیروز حامی علم و فناوری و سلامت از سوی بنیاد نخبگان گیلان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی استان و پژوهشکده تروما این دانشگاه در تالار مرکزی رشت برگزار شد.
پروفسور پیروز؛ طبیب مردم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان نیز در این آئین با بیان اینکه پروفسور پیروز سالها در حوزه آموزش و پژوهش کار کرد و شاگردان زیادی تحویل جامعه داد، گفت: پروفسور پیروز نه تنها پزشک چشم، بلکه طبیب مردم است.
دکتر محمدتقی آشوبی اظهار کرد: پروفسور پیروز تمام خصوصیات یک استاد برجسته را دارد و کارهای بی نظیری انجام داد؛ انسان بزرگی که نه تنها عمر خود را وقف خدمت به مردم کرده بلکه توانسته از دارایی خود بگذرد و تمام اموال خود را به دانشگاه علوم پزشکی گیلان هبه کند.
وی با بیان اینکه استاد پیروز به ما آموخت که چگونه در دل مردم جا باز کنیم، اضافه کرد: تنها با خدمت در کنار مردم میتوان در دل آنها جای گرفت؛ این موضوع مسیر الهامبخش ما در دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.
دکتر آشوبی بیان کرد: جایزه ملی و سالانه با عنوان «جایزه علمی استاد پیروز» از امسال توسط دانشگاه علوم پزشکی گیلان پایهگذاری میشود؛ این جایزه هر سال به نخبگان، پژوهشگران و فعالانی تعلق میگیرد که ضمن دستاوردهای علمی در مسیر مسئولیت اجتماعی، خدمت به مردم و ارتقای سلامت عمومی گامهای موثری برداشته باشند.
رئیس بنیاد نخبگان گیلان نیز در این آئین گفت: مفاخر و شخصیتهای بزرگی چون پروفسور محمدصاق پیروز همچون نور میدرخشند و راه را برای ما هموار میکنند.
دکتر فرهاد شیرینی با تشریح ویژگیهای برجسته پروفسور پیروز اظهار کرد: متعهد در کار، عامل به اخلاق والای انسانی، بخشندگی و کرامت در نهایت توان از جمله ویژگیهای برجسته پروفسور پیروز است.
پروفسور محمدصادق پیروز ۳۷ سال استاد بیمارستان چشم پزشکی فارابی تهران بوده و در توسعه این بیمارستان هم نقش مهمی داشته است.
او امروز حداقل ۷۰ سال تجربه طبابت در بالین را در کارنامه کاری خود دارد در عین آنکه آثار و برکات وجودی وی در تربیت پزشکان متعهد و متخصص و نیز اعمال خیرانه وی در جامعه جاری است.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.