به گزارش شرق گیلان نیوز ، محمد نور صالحی رئیس کمیسیون توسعه و عمران شهری مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور دقایقی پیش در این جلسه در تالار حکمت دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه در برخی از کشورها بخشهایی که نوسازی شده است اصلا پارکینگ ندارند اظهار کرد: اما در کنار این نوسازیها پارکینگ عمومی وجود دارد. وی با بیان اینکه در بخشهای بافت فرسوده، مدیریت شهری باید توجه بیشتری در ارائه همکاری بابت برق، آب، گاز و غیره داشته باشد افزود: نقش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در بافتهای تاریخی بسیار تاثیر گذار است و اگر رویکرد نظام تامین منزل مورد نیاز مردم است میتواند با توجه به بافت فرسوده از ایجاد حاشیه نشینی جلوگیری کند. نورصالحی با اشاره به اینکه دولت و دستگاههای حاکمیتی باید خودشان را مکلف به پرداخت حق و حقوق قانونی شهرداریها بر اساس قانون بدانند تصریح کرد: هر اندازه وابستگی شهرداریها نسبت به ساخت و سازها کاهش پیدا کند یقینا اتفاقات خوبی میافتد.
محمد حسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت و عضو کمیسیون توسعه و عمران شهری مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور نیز در این جلسه با خیر مقدم به اعضای حاضر اظهار کرد: یکی از مشکلات در بحث شهرسازی که غالبا مردم و شهرداری با چالش مواجه میباشند وجود دیرخانه کمیسیون ماده پنج در خارج از شهرداری است و انتظار داریم این کمیسیونها به منظور تسهیل بخشیدن به امور در درون شهرداریهای حداقل مراکز استانها دایر شود. وی با بیان اینکه روسای شوراهای اسلامی در کمیسیونهای ماده پنج حضور دارند افزود: روسای شوراهای اسلامی حق رای در این کمیسیونها را ندارند و امیدواریم از این بابت نیز اقدامات لازم انجام شود. رئیس شورای اسلامی شهر رشت به وضعیت برخی از املاک اشاره کرد و گفت: بافت فرسوده در نقاط مختلف رشت وجود دارد و پیش از این شهرداریها میتوانستند برای برخی از زمینهای دارای اعیانی قبل از سال هفتاد پروانه صادر کنند اما متاسفانه با شکایتی که صورت گرفته این مسئله دیگر در اختیارات شورا و شهرداری نیست. کارگرنیا با بیان اینکه تنها دستگاهی که خود را در موضوع بافت فرسوده موظف و مسئول میداند شهرداریها هستند گفت: شهرداری رشت برای ایجاد انگیزه در سرمایه گذاران بخش ساختمان و همچنین ساکنان در بافت فرسوده هفتاد و پنج درصد تخفیف در هزینههای صدور پروانه میدهد در صورتیکه دیگر سازمان ناظر در این بخش صد در صد هزینهها را دریافت و سایر دستگاههای خدمات رسان هم هیچگونه مساعدتی برای ترغیب درای بخش ندارند و انتظار میرود دستوری در این باره صادر تا تمامی دستگاهها در این باره همراهی داشته باشند.
وی بهعدم بلند مرتبهسازی در رشت اشاره کرد و گفت: اگر دستگاههایی همچون میراث و غیره در موضوع ارتفاع و تراکم ساخت و ساز در بافت فرسوده با شهرداری همکاری کنند یقینا بافت فرسوده رشت زودتر احیا میشود. رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه واقعیت این است که عوارض دریافتی از محلات مرفه برای محلات حاشیهنشین هزینه میشود افزود: باید دولت نیز برای بافتهای فرسوده و حاشیهنشین کمک کند تا بتوانیم خدمات مورد نیاز در آن مناطق را ارائه کنیم. کارگرنیا با بیان اینکه باید بپذیریم توسعه شهری توسط مردم انجام میشود تصریح کرد: مردم وقتی میبینند که زمینی با قیمت اندک در جایی وجود دارد یقینا برای ساخت و ساز در آن استقبال میکنند و معتقدم توسعه شهر با یک برنامه مدون و تامین زیر ساختهای اولیه باید جهت رعایت اصول شهرسازی در اختیار سازندگان قرار گیرد.
شهردار رشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه جلسات کمیسیون ماده پنج بسیار با تاخیر برگزار میشود اظهار کرد: انتقال دبیرخانه کمیسیون ماده پنج به شهرداری میتواند مشکلات فراوانی را برطرف کند. رحیم شوقی با بیان اینکه میتوانیم در گام نخست در کلانشهرها و در گام دوم در دیگر شهرها نسبت به انتقال کمیسیون ماده پنج به شهرداری اقدام کنیم افزود: پیشنهاد میکنم کمیسیون ماده پنج به شهرداری مراکزاستانها منتقل شود. وی به بافتهای فرسوده اشاره کرد و گفت: به دلیل برخی از اقدامات مساحت این بافتها نیز در حال افزایش است و تا زمانی که به شکل قانونی مشکلات حوزه ساخت و ساز را برطرف نکنیم نا خواسته به میزان بافت فرسوده افزوده میشود. شهردار رشت با بیان اینکه باید در راستای بهبود وضعیت و حذف عناصر با هدف تشویق به ساخت و ساز قانونی اقدام کنیم تصریح کرد: در اواخر دهه هشتاد که بحث مسکن مهر مطرح شد، اگر به درستی اقدام نمیشد این مسئله به یک حاشیه نشینی دیگر منجر میشد و سیاستگذاریهای دولت در خصوص ساخت مسکن انبوه میتواند اقدام موثری در این حوزه باشد. شوقی با بیان اینکه هزار میلیارد تومان مطالبه ثبت شده داریم افزود: امیدواریم با تعاملات بهتر شاهد اتفاقات بهتری باشیم.