استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت راهاندازی آزمایشگاه ایمنی - زیستی سطح چهار در استان گفت: با راه اندازی این آزمایشگاه دیگر نیازی به ارسال نمونهها به خارج استان نیست.
به گزارش شرق گیلان نیوز ، هادی حق شناس روز سهشنبه در شورای سلامت گیلان با محوریت موضوع پشه آئدس و حیوان گزیدگی با حضور مدیر مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار نگاه ویژه این وزارتخانه به استان گیلان و نیازهای ضروری آن شد.
– آزمایشگاههای سطح چهار، پیشرفتهترین سطح ایمنی زیستی را دارند و برای بررسی ویروسهایی با قابلیت انتقال بالا، کشندگی زیاد و نبود درمان قطعی مانند ویروس دنگی یا زیکا که از طریق پشه آئدس منتقل میشوند، کاربرد دارند به عبارتی مناسب انجام آزمایشهای خطرناک با میکروارگانیسم هایی است که جان افراد را تهدید می کنند و به سرعت در جامعه پخش می شوند.
وی با تاکید بر لزوم ارائه آموزش های لازم با موضوع راههای مقابله با پشه آئدس و پیشگیری از بیماریهای ناشی از گزش این پشه به مردم اضافه کرد: در سند ملی مبارزه با پشه آئدس برای ۲۷ دستگاه دستورالعمل اجرایی تکلیف شده از اینرو در این ارتباط تمام دستگاهها در گیلان باید همکاری کنند.
نماینده عالی دولت در گیلان از مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خواست تا نیروهای داوطلب و امدادی را برای ارائه آموزشها فراخوان کند ضمن اینکه از تشکلهای مردم نهاد نیز خواستار همکاری برای مقابله با پشه آئدس شد.
وی با بیان اینکه حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر نوروز امسال به گیلان سفر کردند اضافه کرد: با توجه به گردشگرپذیر بودن گیلان ضروری است تا حساسیتها برای کنترل و پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال از طریق گزش پشه آئدس در استان بیشتر باشد.
حق شناس اظهار کرد: همچنین روزانه ۴۰۰ خودرو و ۵۰۰ نفر از مرز آذربایجان وارد گیلان میشوند بنابراین باید تمام موضوعات بهداشتی مدنظر باشد.
آموزش پیشگیری و کنترل بیماری آئدس، نصب بنرهای آموزشی در سطح شهرها با کمک شهرداری ها و نهادهای دیگر، بهسازی مناطق پرخطر با نظر دانشگاه علوم پزشکی گیلان، پاکسازی اماکن و پارک های عمومی، جمعآوری لاستیکهای رها شده خودرو در طبیعت و جمع کردن سگهای ولگرد از مصوبات این نشست بود.
پشه آئدس میتواند درصورت آلوده بودن، ناقل و عامل بیماریهای خطرناک تب دانگ، چیکونگونیا و زیکا باشد، به همین دلیل این دانشگاه آموزشهای لازم را در راستای پیشگیری از بیماریهای ناشی از گزش پشه آئدس منتشر کرده است.
برای کاهش جمعیت پشهها باید مکانهایی که در آن این حشرات تولید مثل میکنند مانند لاستیکهای مستعمل از بین برده شود؛ خودداری از بازنگهداشتن درب مخازن نگهداری آب، خشک کردن آبهای راکد اطراف منزل(به دلیل اینکه آبهای راکد بهترین مکان برای تجمع و تخم گذاری حشرات است)، پوشاندن پنجرهها با توریهای ریز برای ممانعت از ورود حشرات به منزل، خالی و تمیزکردن سطل آب زیر کولر و آب ظروف حمام پرندگان و حیوانات خانگی به صورت روزانه از روشهای پیشگیری عنوان شدهاست.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.